Aripioare de pui cu sos de telina

de Laly in Pui, 14 Noi 2010 | 8092 vizualizari

 

Sursa:Bucataria pentru toti.

 

INGREDIENTE

  • 20 aripioare de pui
  • 300 ml bere
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 oua mai mari
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper

Pentru sosul de telina:

  • 1 telina mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 100 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu sos de telina:

Curatam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt,cimbrul,coriandrul,ghimbirul,sare si piper dupa gust.

Amestecam bine si dam castronul la frigider pentru 3 ore.Dupa ce au stat la marinat aripioarele se scot si le scurgem bine.

Trecem aripioarele prin faina,oul batut si apoi prin pesmet.Le prajim in uleiul incins pana devin rumene.Le scoatem pe servetele absorbante si le lasam sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru sosul de telina:Radem telina cat mai fin.Pisam bine usturoiul si il adaugam peste telina.Frecam ingredientele cu o lingura de lemn,turnand putin cate putin ulei ca la maioneza.Cand am terminat de adaugat tot uleiul,condimentam daca mai este necesar,apoi adaugam smantana.

Servim aripioarele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu sos de telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

28_andreea 1

19.11.2010, 13:48

arata fabulos

28_andreea 1

19.11.2010, 13:48

aaa era sa uit.ai primit 5 furculite de la mine

elena1988 1

24.02.2011, 09:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Meniu in stil chinezesc